Сьогодні, 17 вересня, Верховна Рада сформувала свою комісію для призначення головного антикорупційного прокурора. Європарламент відреагував погрозами забрати безвіз та лишити Україну наступного траншу. Про це повідомляє Хрещатик.News з посиланням на Європейську правду.

Як повідомляють ЗМІ, обрані в комісію депутати, ймовірно, не підтримають чинного директора НАБУ Ситника, який досі виконує свої обов’язки, хоча його призначення  Конституційний суд України визнав неконституційним.  Оскільки Артема Ситника вважають лобі Заходу, Європарламент не забарився висловити своє невдоволення і пригрозив лишити Україну безвізу (який і так через пандемію не чинний).

“У той час як міжнародна спільнота зайнята Білоруссю, уряд України спішно проштовхує кандидатів, яким бракує досвіду і сумлінності до відбору керівника САП. Це так не минеться. Український уряд ставить під загрозу безвізовий режим з ЄС і подальший транш допомоги в розмірі 1,5 млрд євро” – написала у Твіттері німецька євро депутатка, членкиня комітету з закордонних справ Віола фон Крамон.

Нагадаємо,  Зеленський вимагає від НАБУ, САП та Венедіктової більше показових посадок

Читайте також:

Безвіз, який ми зможемо “продати” українському народу: Деркач оприлюднив нову порцію “плівок Порошенка”

Керівництву САП і НАБУ намагались дати найбільший хабар в історії України

САП відкрила справу проти Рябошапки: реакція ексгенпрокурора

САП відкрила справу на Уряд Гончарука: недбалість щодо протидії COVID-19