Головний санітарний лікар Віктор Ляшко в ефірі телеканалу «Україна 24» пояснив про наміри МОЗ щодо карантину в Україні – про його зняття чи посилення найближчим часом, інформує сайт Хрещатик.news.

За словами Ляшка, пом’якшення карантину можуть бути вже з 10 і 15 червня.

«Зараз він триватиме до 22 червня, це 100%, після цього будемо дивитися, як пом’якшення з 10 і 15 червня впливатиме на ситуацію. Якщо вона буде на такому ж рівні – ми знову-таки будемо переглядати карантин, він буде адаптивний, і адаптивність його буде, можливо, не на обласному рівні, а на рівні населеного пункту», – зазначив Ляшко.

Також головний санлікар зазначив, що подальші рішення щодо зняття карантинних обмежень залежатимуть від ситуації не тільки в Україні.

«Все залежатиме від епідемічної ситуації не тільки в Україні, а й в країнах Європейського союзу, які першими увійшли в епідемічний процес», – сказав Ляшко.

У МОЗ пояснили, що існує три показники для послаблення протиепідемічних заходів:

1) інцидентність (кількість нових випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 000 населення) складає менше 12 на 100 000 населення (тижневий рівень захворюваності на 100 000 населення в період умовного піку епідемії на території України + 50%);

2) завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, становить менше 50% (достатня кількість для забезпечення стаціонарної допомоги хворим за визначеного рівня захворюваності та з урахуванням резерву на випадок її зростання);

3) охоплення тестуванням не нижче за рівень інцидентності — тобто середня кількість тестувань (методами полімеразної ланцюгової реакції та імуноферментного аналізу) протягом останніх 7 днів складає понад 12 на 100 000 населення.

Нагадаємо, МОЗ має контрольні дати щодо пом’якшення карантину

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Загальний карантин триватиме до 22 червня: Ляшко

Популярні новини зараз

На станції столичного метро померла людина

Автобус впав у прірву на Київщині – є загиблі, на місці ДТП працює поліція

У Києві прощаються із українським письменником та видавцем Дмитром Капрановим

Вбитий у київському фунікулері хлопець був учнем 10-го класу та займався футболом

Показати ще

Басейни, міжобласні перевезення, автошколи: Ляшко про нові послаблення (відео)