Таку інформацію надала директорка Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу КМДА.

«Сьогодні тестами вітчизняного виробника «Діапроф-Мед» було безкоштовно протестовано понад 30 співробітників бригад центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф», – йдеться в повідомленні.

Валентина Гінзбург розповіла, що спочатку протестують медиків, які задіяні в наданні допомоги хворим на COVID-19.

«У першу чергу тестуємо тих медиків, які безпосередньо задіяні в наданні медичної допомоги хворим на коронавірусну інфекцію. Сьогодні це «ковідні» бригади «швидких». Після них розпочинаємо масове тестування співробітників Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Плануємо, що на добу робитиме близько 100 аналізів. Також до кінця тижня будуть протестовані ІФА-тестами співробітники столичних пологових, перевіряти на наявність антитіл їх розпочали ще вчора», – розповіла Валентина Гінзбург.

Повідомляється, що ІФА-тестування незамінне для виявлення тих, хто перехворів на COVID-19, у тому числі безсимптомно.
Це дозволить краще та якісніше контролювати справжню статистику захворюваності серед медиків та відстежувати поширеність вірусу тощо.

«На сьогодні в 12 лабораторіях комунальних закладів охорони здоров’я є можливість отримувати результати ІФА. Департамент проводить роботу з керівниками закладів, які, я впевнена, зацікавлені в такому тестуванні. Тому що йдеться, в першу чергу, про піклування про своїх співробітників та пацієнтів», – зауважила Валентина Гінзбург.

За її словами, Департамент ініціюватиме внесення відповідних змін до міської цільової програми «Здоров’я киян», які нададуть право місту закуповувати ІФА-тести централізовано та забезпечувати ними столичні медустанови.

Нагадаємо, Степанов пояснив, як будуть проводити масове тестування на коронавірус (відео)

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

МОЗ розповіло, чому їх не влаштовують тести Інституту молекулярної біології НАН

Наступного тижня в Україні стартує масове тестування на антитіла до COVID-19