Максим Степанов розповів, що МОЗ розробило відповідний алгоритм щодо масового тестування українців на коронавірус ІФА-тестами. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news.

“Те, що стосується тестування на антитіла, – це ми говоримо про ІФА-тестування – нами розроблено відповідний алгоритм, внесено зміни до стандарту надання медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу, який безпосередньою регламентує механізм тестування. Ми за рахунок ІФА-тестів збираємось суттєво розширити групи людей, яких ми тестуємо, і цей алгоритм достатньо вивірений”, – сказав Степанов.

Міністр пояснив, що деяким людям (це стосується осіб із клінічними проявами коронавірусної інфекції) будуть поєднувати тестування.

“Спочатку ми робимо ПЛР-тестування. Якщо два ПЛР-тести є негативними, то ми пропонуємо зробити ще тестування ІФА на антитіла. Для того, щоб у жодному разі не пропустити хворобу. Також ми розширюємо за рахунок контактних осіб. Раніше це були близькі особи, а зараз ми вважаємо, що треба розширювати. Але у той самий час, якщо ми кажемо про контактних осіб, то там є певний період, після якого ми можемо робити”, – сказав міністр.

Він додав, що робитимуть тесту людям, які входять до групи ризику – це медики, працівники поліції та ін.

 

Нагадаємо, МОЗ розповіло, чому їх не влаштовують тести Інституту молекулярної біології НАН

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Наступного тижня в Україні стартує масове тестування на антитіла до COVID-19

Під виглядом благодійного внеску: на Київщині за тест на COVID вимагали гроші (відео)