У захоплений росіянами Мелітополь приїхав племінник голови Чечні Рамзана Кадирова для контролю за місцевими колаборантами.

Про це в ефірі національного телемарафону повідомив міський голова окупованого міста Іван Федоров, пише “Фокус”.

За його словами, племінник Рамзана Кадирова приїхав на підконтрольну РФ територію в статусі “смотрящого”. Федоров стверджує, що родич голови Чечні не лише контролюватиме місцевих колаборантів, а й керуватиме частинами Запорізької і Херсонської областей.

Як зазначає мер Мелітополя, раніше племінник Рамзана Кадирова обіймав посаду міністра аграрної політики у Чеченській Республіці.

“Цього тижня приїхав новий гастролер, який є племінником Кадирова й у місті обговорюють, що це черговий “смотрящий”. Привезли нібито “ділитися досвідом становлення республіки”. Це означає: стежити, щоб гроші йшли виключно у правильну кишеню, грабувати промисловість, кошмарити цивільне населення. Але головне завдання “смотрящого” — контролювати місцевих колаборантів. Тому що зрадникам навіть загарбники не довіряють”, — додав Федоров, коментуючи приїзд племінника Рамзана Кадирова на окуповану територію.

Як інформує “Центр журналістських розслідувань”, “смотрящим” за окупованим півднем України, є Хасан Ібрагімов. За даними ЗМІ, для презентації нового керівника нелегітимної адміністрації в Мелітополь спеціально приїхала “делегація” з Чеченської Республіки.

У 2020 році людині з таким же прізвищем та ім’ям, який був полковником Росгвардії і служив у СОБР Терек, Рамзан Кадиров вручив орден Ахмата Кадирова.

Про приїзд “делегації” в окупований Мелітополь особисто повідомив керівник Чечні у своєму Telegram-каналі. Кадиров підтвердив, що його племінник — Ібрагім Закрієв — був присутній на переговорах із головою окупаційної адміністрації Херсонської області Володимиром Сальдо, але “офіційним смотрящим” за півднем України буде призначено Хасана Ібрагімова.