Цього року на реалізацію програми «Оновлення харчоблоків» у районних бюджетах передбачено 240 мільйонів гривень. Про це заявив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський, інформує пресслужба КМДА.

За словами Валентина Мондриївського, найбільша частина спрямована на закупку обладнання та меблів.

«Окрім цього, місто очікує на субвенцію з держбюджету, що також розрахована на придбання техніки для їдалень та харчоблоків. Це один із важливих кроків, що дозволить зробити їжу для діток у школах ще смачнішою», – зазначив заступник голови КМДА.

Як розповів посадовець, серед нових форм: мультипрофільне харчування «шведський стіл», дабл-меню (2-3 страви на вибір) та кулінарна лінія «Шкільне харчування».

«60% закладів середньої освіти Києва вже перейшли на нові форми організації харчування. Найбільш популярним є дабл-меню, за яким вже харчуються учні 114 закладів. «Шведський стіл» наразі працює у 58 закладах, а кулінарна лінія «шкільне харчування» – у 41. У Дніпровському, Подільському та Шевченківському районах усі школи впровадили нові форми харчування. Ці зміни є результатом спільних зусиль міської влади, районних управлінь освіти, керівників закладів освіти та підприємств, що організовують харчування учнів. Ми й надалі стимулюватимемо такі зміни», – зауважив Валентин Мондриївський.

Нагадаємо, Як працює “шведський стіл” у столичних школах: схвальні відгуки і скандальні проблеми

Читайте також:

З нового року в столиці діятимуть нові тендерні умови для замовлення послуг харчування у школах

“Безкоштовна” освіта: скільки збирають з батьків столичні школи