Фахівці, що працюють на місці авіакатастрофи, не мають сумнівів щодо причин падіння літака: його було збито. Про  це повідомляє ТСН з посиланням на висновки експертів.

Від українського Boeing 737  залишилось декілька рядів дрібних уламків. Проте рештки двигуна, на якому немає і сліду кіптяви, свідчать, що він не горів.

Експерти налічили десятки отворів на фюзеляжі, знайшли скалки ракети, що застрягли в пасажирських сидіннях. Вони певні, що ракета розірвалася в кабіні екіпажу, члени якого загинули миттєво.

Нагадаємо, Іран визнав, що збив літак МАУ, який 8 січня впав майже одразу після вильоту з цивільного аеродрому Тегерану. Всі пасажири (громадяни сімох країн) і екіпаж загинули.

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук повідомив, що “Уряд виплатить родинам загиблих в авіакатастрофі по 200 тисяч гривень допомоги та проконтролює належне здійснення страхових виплат відповідно до Монреальської конвенції”.

“Страшний біль від трагедії ніколи не мине. Ми щиро співчуваємо родинам і близьким загиблих”, –  зазначив прем’єр, обмовившись, що розуміє: жодна компенсація не зможе втамувати горя рідних.

Читайте також:

Ігор Смешко: Треба провести розслідування дій усіх урядових установ, що допустили виліт нашого літака в небезпечну зону над Тегераном

Іран оприлюднив попередні висновки про причини падіння українського літака

В аеропорту Бориспіль триває жалобна акція за загиблими в авіатрощі у Тегерані (відео)