Суд обрав колишньому народному депутату від Опозиційної платформи – За життя (ОПЗЖ) Ренату Кузьміну запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора та Держбюро розслідування, пишуть “Факти”.

Нардеп є підозрюваним у справі про державну зраду – він напередодні та після початку повномасштабного нападу Росії на Україну розміщував у ЗМІ та соцмережах пропагандистські матеріали на шкоду суверенітету України.

Рішення про арешт суд ухвалив на підставі зібраних доказів.

Так, з березня 2021 до березня 2022 року колишній нардеп виголошував у своїх виступах, писав у повідомленнях у соціальних мережах, на власному сайті та Telegram-каналі інформацію, яка мала відверто пропагандистський характер.

Такими діями Ренат Кузьмін формував у суспільстві антиукраїнські настрої та завдавав інформаційної шкоди суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України.

Кузьмін допомагав Росії в проведенні підривної діяльності проти України.

Виконувач обов’язків Генерального прокурора підписав повідомлення про підозру народному депутату-втікачеві у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає позбавлення волі до 15 років з конфіскацією майна.