14 листопада під Верховною Радою аграріїв, які протестували проти продажу землі, змінили представники профспілок. До них також приєдналась колона науковців під гаслом «Хочеш мати урожай, на науку гроші дай». Про це повідомляє “Київ Вечірній”.

Профспілки вийшли під стіни парламенту вимагати соціального захисту для громадян в умовах зростання цін і тарифів, або їх зниження під контролем держави.

“Від імені 5 млн спілчан вимагаємо від Верховної Ради України та уряду встановити з 1 січня 2020 року рівень прожиткового мінімуму для працездатних осіб – 5640 грн, мінімальний рівень оплати у бюджеті 2020 року – 7275 грн. Мінімальна пенсія має бути у розмірі 3067 грн. А також забезпечити гідне стипендіальне забезпечення молоді”, – зазначають лідери акції.

Фото: golos.ua

Профспілки пропонують збільшити видатки Держбюджету-2020 на виплату пільг та прожиткових субсидій громадян. Науковці вимагають фінансувати науку, проте Мінфін зазначає, що на це потрібно 70 млрд грн, яких наразі немає у бюджеті, а на наступний рік не закладено.

Нагадаємо, Рада ухвалила закон про перевірку реального стану отримувачів субсидій, але президент його не підписав.

Читайте також:

Пристрасті за законом про землю: під Раду підклали мертву свиню (фото)

Освітяни столиці вийдуть на акцію протесту

Освіта, ЖКГ і транспорт: Київрада визначилась з видатками бюджету 2020