В Ірпені Київської області двоє підлітків побили ветерана АТО. Затриманих відпустили, а люди влаштували мітинг з вимогою покарати нападників.

Про сам інцидент повідомляється на Facebook-сторінці Нацполіціі області, на яку посилається OBOZREVATEL.

Він стався 15 жовтня близько 21:40 біля кав’ярні на вулиці Шевченка.

За даними правоохоронців, між молодиками виник конфлікт, під час якого двоє осіб ромської національності 16-ти і 17-ти років завдали кілька ударів 22-річному потерпілому.

Як уточнив у Facebook Андрій Медведько, постраждалим виявився Павло Поліщук. Це ветеран АТО, який був бійцем Добровольчого українського корпусу.

За його словами, нападників відпустили після того, як до відділення поліції приїхав так званий “барон”, оскільки один з учасників конфлікту є його сином.

У зв’язку з цим 17 жовтня в Ірпені відбулася акція протесту, яку проводили біля будинку фігурантів і в центрі міста. Як повідомляє кореспондент OBOZREVATEL, вона пройшла без порушень. Демонстранти вимагали притягнути до відповідальності винних у побитті ветерана.

Водночас правоохоронці відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 125 (умисні легкі тілесні ушкодження) Кримінального кодексу. Винним загрожує покарання від штрафу (до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) до року виправних робіт.