У Запоріжжі весільний фотограф Сергій Штепа виграв вибори у екс-регіонала й керівника підприємства Мотор Січ В’ячеслава Богуслаєва.

Штепа балотувався від партії “Слуги народу”. Про те, як перемогти досвідченого опонента розповів у інтерв’ю Главкому.

“Останній рік я не займався фотографією, як роботою. Це було моїм хобі. Заробляв 1300 на годину як фотограф, але це ціна дня праці. Бо знімаю годину, обробляю ще п’ять. А потім просто подав анкету на сайті партії. Мені ніхто не пропонував йти в парламент. Також надіслав свої готові законопроекти. Були пов’язані з розмитненням автомобілів і відповідальністю органів влади за технічний стан доріг”, – каже Штепа.

Переможець виборів каже, що кухарка не може керувати країною. Кандидат мав надіслати готовий законопроект, тобто непрофесіоналів там не може бути.

“Бренд Слуги народу допоміг на виборах 50 на 50. Без бренду, звичайно, я б не виграв. Але і той факт, що якщо поставити будь-якого під цим брендом і він виграє, теж неправда. Важливо поєднання професійного людини і бренду”, – говорить новообраний депутат.

Зізнається, що В’ячеслав Богуслаєв не привітав з перемогою. Вітали друзі, знайомі, колеги з партії.

“Виборці не розуміють, хто такий нардеп. Більшість турбують проблеми побутового рівня. На зустрічах розповідав, які проблеми не входять до моєї компетенції. Дуже важливо, щоб на місцевих виборах пройшли правильні люди, які працюватимуть. Бо я не зможу деякі речі зробити. Мажоритарку краще скасувати, бо не можна, щоб політик 10 років засівав округ гречкою. А люди, як хочуть щось зробити, та не мають великих грошей – програють”.

Результати позачергових виборів до Верховної Ради України викликали в українців різну реакцію. Зокрема, і хвилю жартів із приводу нового складу парламенту.