Окружна виборча комісія №69 з центром у Мукачеві на Закарпатті зранку в суботу проводить повторний підрахунок голосів на всіх 133 дільницях округу

ОВК прийняла рішення про повторний підрахунок голосів на підставі заяв кандидата в народні депутати від “Єдиного центру” Віктора Балоги та уповноваженої особи від кандидата в нардепи Едгара Токаря зі “Слуги народу”, повідомляє громадська мережа “Опора”.

Балога заявив про порушення на 14 дільничних комісіях. Попросив про проведення повторного перерахунку голосів на них, а також на всіх ДВК округу.

“На ДВК зафіксовані факти порушення таємниці голосування, які проявилися в присутності в кабінках більше однієї людини; кількість виборчих скриньок була менше, ніж встановлено нормами, а приміщення для голосування були фізично непридатними до кількості виборців; зафіксовані випадки надання виборцями бюлетенів без передбачених Законом документів”, – йдеться в заяві Балоги.

Команда Едгара Токаря зафіксувала понад 30 порушень в день голосування, склала на них акти і написала скарги.

За їхньою інформацією, поліція Закарпатській області відкрила кримінальне провадження про невідповідне поводження з виборчою документацією.

“Мали місце факти опускання виборчого бюлетеня до виборчої скриньки іншими особами, а також голосування особами, які не мали права голосу, або не були включені до списків виборців”, – йдеться в заяві Токаря.

Згідно з оприлюдненими ЦВК 26 липня результатами голосування по одномандатному округу №69, лідером став кандидат Віктор Балога. На другій позиції – кандидат Едгар Токар. Різниця між кандидатами склала 798 голосів.

За попередніми результатами виборів до Верховної Ради, у 83 із 199-ми мажоритарних округах визначені переможці. Переважна більшість майбутніх нардепів – представники партії “Слуга народу”. Виграють у 57-ми округах.