На вихідних відбулися з’їзди політичних партій. Кожна з них представила першу десятку партійного списку, з яким ітиме на позачергові парламентські вибори. Вони заплановані на 21 липня.

7 червня свій перший з’їзд у “Мистецькому Арсеналі” провела партія “Українська стратегія”, яку очолює прем’єр-міністр 41-річний Володимир Гройсман.

 Ми йдемо до парламенту, щоб продовжити реформи.

Наша мета сильна економічна модель, щорічне зростання ВВП на 57 від­сотків, міцний середній клас, який формують учителі, лікарі, фермери, підприємці, сказав Гройсман.

У партію ввійшли міністр освіти і науки Лілія Гриневич, перша заступниця міністра інформполітики Еміне Джапарова, міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко, міністр культури Євген Нищук, міністр юстиції Павло Петренко, екс-заступник глави Адміністрації президента Порошенка Сергій Марченко, секретар Вінницької міськради Павло Яблонський та депутати від “Народного фронту” Андрій Тетерук і Віктор Єленський.

Партія “Сила і честь” Ігоря Смешка на парламентські вибори представила першу десятку в Торгово-промисловій палаті України 8 червня.

З’їзд проводив журналіст, керівник виборчого штабу 51-річний Дмитро Гордон. За його словами, він особисто радив Смешку, кого брати у десятку.

 На моє прохання перевіркою кандидатів займалася служба безпеки партії. Вона складається з колишніх працівників СБУ і МВС, розповів Гордон.

Першим номером “Сили і честі” став її лідер 63-річний Ігор Смешко.

У першій десятці член постійної делегації України в Парламентській асамблеї Ради Європи Олена Сотник, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, екс-начальник Генштабу ЗСУ, якого звинувачували в держзраді Володимир Замана, екс-член Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг Ольга Романюк, економіст Андрій Гайдуцький, генерал-лейтенант Володимир Тимошенко, підводник Анатолій Макаренко та депутати від “Самопомічі” Іван Мірошніченко та Ірина Сисоєнко.

Першим у списку “Європейської солідарності” став п’ятий президент України Петро Порошенко, 53 роки.

 Наша команда йде на вибори, щоб захищати фундамент держави. Наше завдання не допустити реваншу російських сил, сказав він під час з’їзду 9 червня. Хтось призначає кадри з 95-го кварталу, для нас важливіші ті, хто пройшов 95-ту бригаду.

Від “ЄС” у Раду балотуватимуться спікер парламенту Андрій Парубій, віце-спікер Ірина Геращенко, командувач Десантно-штурмових військ Збройних сил України Михайло Забродський, громадська діячка Софія Федина, лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, командир Медичного батальйону “Госпітальєри” Яна Зінкевич, колишній голова Львівської обласної адміністрації Олег Синютка, заступник голови Меджлісу Ахтем Чийгоз, віце-прем’єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Популярні новини зараз

У Києві прощаються із українським письменником та видавцем Дмитром Капрановим

Колишня "Арка дружби народів" у Києві більше не є памʼяткою — наказ МКІП

Вбивство у фунікулері Києва — стало відомо, де працював нападник

Став відомий рейтинг найсильніших та найслабших шкіл Києва за результатами НМТ 2023

Показати ще

За списком ВО “Свобода” на парламентські вибори йде об’єднання націоналістів.

Список кандидатів представили на з’їзді у конгресно-виставковому центрі “Парковий” 9 червня.

 У нас особлива місія: не посоромити слави героїв, захистити майбутнє дітей. Потужна фракція націоналістів повинна бути в парламенті, наголосив лідер “Свободи” Олег Тягнибок, 50 років.

Він балотуватиметься до Ради під першим номером. Далі лідер “Нацкорпусу” Андрій Білецький, командир Української добровольчої армії Дмитро Ярош, голова “Правого сектору” Андрій Тарасенко, заступник керівника партії “Свобода” Руслан Кошулинський, актор Богдан Бенюк, начальник штабу “Нацкорпусу” Родіон Кудряшов, історик Олександр Сич, керівник Держкіно України Пилип Іллєнко і директор центру “Українські студії стратегічних досліджень” Юрій Сиротюк.

З’їзд “Батьківщини” відбувся у понеділок 10 червня у дворі центрального офісу партії на вул. Турівській у Києві.

Разом із Тимошенко від “Батьківщини” балотуються керівник партії “Основа” та екс-голова Донецької області Сергій Тарута, лідер партії “Справедливість” і колишній керівник СБУ Валентин Наливайченко, заступник керівника партії Сергій Соболєв, секретар Комітету з питань свободи слова та інформполітики Олена ­Кондратюк.