ВР рекомендувала Уряду та НАНУ підготувати необхідну докумендатію щодо номінування парку «Софіївка» для внесення його у список ЮНЕСКО. Про це повідомляє УНІАН, передає сайт Хрещатик.News.

«Верховна Рада рекомендувала Кабінету міністрів і Національній академії наук України у 3-місячний строк забезпечити належну підготовку та фінансування розробки науково-проектної документації щодо номінування Національного дендрологічного парку «Софіївка» НАНУ для внесення його до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що заплановано розширення території парку та виділення коштів на реконструкцію:

«Заплановано розширити територію парку «Софіївка» коштом передачі йому в постійне користування земельної ділянки площею 5 га, яка розташована в адміністративних межах Родниківської сільської ради Уманського району Черкаської області, з метою будівництва нової вхідної зони в парк.

Постановою рекомендовано передбачити на наступні роки видатки в обсягу 30 млн грн на реконструкцію і будівництво об’єктів на території парку, а також передбачати при підготовці проекту закону «Про державний бюджет України на 2021 рік» та в проектах законів про держбюджет на наступні роки видатки на щорічне утримання території парку «Софіївка» в розмірі не менше 25 млн грн».

Зазначається, що також пропонується здійснити заходи з популяризації та підвищення туристичної привабливості цього парку в Україні та світі.

Нагадаємо, Косівську мальовану кераміку внесено до культурної спадщини людства

Читайте також:

Об’єкт ЮНЕСКО Херсонес знищують: у Севастополі пікетують владу (фото)

В Київ прибуде комісія ЮНЕСКО для перевірки стану столичних пам`яток