В Криму жителі Севастополя провели три одиночних пікети біля будівлі російської влади міста. Активіст поперджає про серйозну загрозу для Херсонеса, повідомляє Хрещатик.News із посиланням на сайт Крим.Реалії.

«Я стою в пікеті проти того, що заповідник Херсонес Таврійський перетворили на майданчик для культурно-масових заходів, що його спотворюють сучасними конструкціями», – заявив колишній співробітник державного музею-заповідника «Херсонес Таврійський» Анатолій Туманов.

Пікетуючи урядовий будинок з боку вулиці Леніна, активіст повідомив, що зараз у заповіднику встановлюються великий глядацький майданчик на французькій батареї поруч з Уваровської базилікою.

«Херсонес – це об’єкт культурної спадщини федерального значення, більш того – це об’єкт всесвітньої спадщини, він – в списку ЮНЕСКО. І таке ставлення до пам’ятника всесвітнього значення – просто неприпустимо. Його вже спотворили повністю цими дерев’яними доріжками, ліхтарями, кілометрами дротів і так далі. Я проти цього протестую », – пояснив Туманов.

Активіст зазначив, що в даний час Херсонес безпосередньо не підпорядкований владі міста, проте він намагається привернути до цієї проблеми увагу російського глави Севастополя Михаїла Развожаєва. Туманов розраховує, що після цього глава міста звернеться до Міністерства культури Росії і «зупинить свавілля» в Херсонесі.

Колишня шкільна вчителька Ольга Сівкова пікетувала будівлю уряду з боку входу, вона вимагає надати їй окреме житло, на яке, як зазначила Сівкова, вона має «право і за радянським, і з української, і за російським законодавством».

Третій громадянин пкетував з боку алеї міст-героїв – він тримав плакати з написом: «інвалід 2-ї групи Микола Решетник». Він вимагає відповіді від Развожаєва на свої звернення, висловлені йому на особистому прийомі. Чоловік відмовився від коментарів журналістам.

Нагадаємо, Ті, хто без бою віддав Крим, мають нести відповідальність: Зеленський

Читайте також:

В Криму пересох найвищий водоспад України Учан-Су на Ай-Петрі (відео)

Катастрофа в Криму: водосховища висохли, вода подається по часах, з кранів тече смердючий бруд

Популярні новини зараз

У столиці п’яний водій вантажівки протаранив АЗС

Вбитий у київському фунікулері хлопець був учнем 10-го класу та займався футболом

Переяславський Хатіко — на Київщині живе пес, який щодня пробігає 70 км за рейсовим автобусом в пошуку рятівників

Командувач Об'єднаних сил ЗСУ зустрівся з МВГ, яка за останній час знищила ракету Х-101 та "шахед"

Показати ще