Вчора вдень через підпал сухостою сталась пожежа в Голосіївському парку. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на сторінку парку у Фейсбуці.

Зазнається, що найбільше постраждав квартал #24 (територія НПП без вилучення). Внаслідок сильного вітру вогонь було важно приборкати. Вогонь гасили працівники НПП “Голосіївський “, КП ЛПГ Конча Заспа та працівники ДСНС.

Працівники парку розповіли, що від таких необдуманих дій людей страждає не тільки ліс і рослинність, а велика кількість тварин!
Так, з лісу прийшов до людей обгорілий бобер.

«На жаль, він помер, бо був дуже обгорілий та з випаленими очами».

В пресслужбі ДСНС м. Києва повідомили, що вчора рятувальники ліквідували загоряння трав’яного настилу та комишів поблизу хутору Мриги.

«16 квітня о 13:13 до Служби порятунку 101 надійшло повідомлення про пожежу, яка виникла біля хутору Мриги по Столичному шосе, що в Голосіївському районі столиці.

На місце події негайно прибули найближчі пожежно-рятувальні підрозділи. Вогнеборці встановили, що сталося загоряння трав’яного настилу та комишів на площі 3 га. Станом на 13:27 існувала загроза розповсюдження полум’я на житлові будинки та ліс», – повідомили в пресслужбі.

О 15:50 пожежу локалізовано на площі 5 га трав’яного настилу та 1 га соснового лісу. Внаслідок сильних поривів вітру полум’я частково розповсюдилось на 4 подвір’я (пошкоджено паркани та дерев’яну побутівку).

Тільки вечором, близько о 19:03 вогнеборцям вдалось ліквідували загоряння.

«На місці було задіяно 5 одиниць основної пожежно-рятувальної техніки, а також 28 чоловік особового складу на чолі з начальником Головного управління ДСНС України у м. Києві Андрієм Ватоліним. Також працювало 2 автоцистерни, 2 трактори та 3 поливомийні автомобілі для підвозу води від лісопаркового господарства», – йдеться в повідомленні.

Причина пожежі наразі встановлюється.

Нагадаємо, в Зонi відчуження наразі пожеж немає, радiацiя в нормi: Кличко сам перевірив ситуацiю в Чорнобилi (відео)

Популярні новини зараз

У столиці презентують 274 монети та предмети археології, які Естонія повернула Україні

Вулицю Богатирську на Оболоні готують до капремонту, вартість проєкту – ₴1,3 млрд

У столиці відбудеться Фестиваль української писанки, планують встановити світовий рекорд з писанкарства — МКІП

У столиці затримали військового лікаря Деснянського ТЦК, який отримував хабарі

Показати ще

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Київ задихається: радять закрити вікна та не виходити з дому

Фахівці пояснили причини пилової бурі в столиці (відео)