У КМДА повідомили, що через ситуацію класи перейшли на змішану форму навчання, а вчителі та адміністрація закладу роблять все можливе, аби знайти причину спалаху інфекції і вберегти інших дітей від зараження.

Про це пише “Вечірній Київ”.

Нещодавно у ЗМІ поширили інформацію про те, що у столичній гімназії №19 зафіксували масове отруєння дітей. Йдеться про те, що майже 200 учнів почали скаржитись на самопочуття після прийому їжі у шкільній їдальні. Крім того, зі скаргами до медиків звертались і батьки школярів.

Нагадаємо, самопочуття дітей значно погіршилося у четвер, 2 вересня після занять. По приїзду додому у школярів були усі ознаки отруєння — висока температура, блювота, діарея. У п’ятницю, 3 вересня, в однієї з учениць виявили норовірус.

Заступник голови КМДА Валентин Мондриївський, якому підпорядковується освітня сфера столиці, не залишив цей інцидент без уваги та повідомив актуальну інформацію. Зі слів Мондриївського, норовірус і справді констатували в однієї з учениць. Одразу після цього навчальний заклад почали активно дезінфікувати та шукати джерело зараження.

«За вихідні в закладі додатково обробили усі приміщення, посилили протиепідемічні заходи та провели опитування батьків про стан здоров’я дітей. А для того, щоб ситуація не набрала ще масовішого характеру, за рішенням керівництва гімназії, окремі класи тимчасово перевели у змішаний режим навчання», — коментує Валентин Мондріївський.

Також, Мондріївський зазначив, що наразі на експертизу скерували зразки води та продуктів, які давали дітям.

«Ми маємо остаточно визначити причину розповсюдження норовірусу. Зараз колектив школи робить усе необхідне, аби убезпечити й інших дітей. Хочу звернутися до батьків: у випадку виникнення будь-яких підозрілих симптомів краще зайвий раз звернутися до лікаря, аніж наражати на небезпеку дітей. Враховуючи виклики сьогодення, ми усі маємо вдвічі більше уваги звертати на самопочуття кожного із нас», — наголосив заступник голови КМДА.

Також, журналісти «Вечірнього Києва» поспілкувалися з мамою, чий син ймовірно отруївся у шкільній їдальні. Син киянки Олени Вондруш навчається у 3-Б класі гімназії №19. За словами жінки, її дитині стало погано одразу після уроків у четвер, 2 вересня.

«Піднялася висока температура — до 38 градусів Усе це супроводжувалося блювотою, яку неможливо було спинити. Спершу застосували засіб проти блювоти для дітей, але він не допоміг. Довелося використати препарат для дорослих. Я спробувала зв’язатися з класним керівником, але вона ніяк не прокоментувала цей інцидент. До слова, на той час ми були третіми, у кого проявилися симптоми», — коментує «Вечірньому Києву» Олена Вондруш.