Соратники нардепа, кума президента Росії Віктора Медведчука з приватного охоронного агентства “Шторм” облаштували на Трухановому острові у Києві базу, перекривши доступ до Дніпра. Про це йдеться у розслідуванні Bihus.info.

Загалом “Шторм” зайняв понад 11 тис. кв. м землі. Ділянка огороджена високим парканом, який і закриває доступ до берега, пишуть журналісти.

І це не єдине порушення законодавства. Труханів острів – рекреаційна зона. Тут заборонено зведення приватних споруд. Але на зайнятій ділянці знаходяться двоповерхова житлова споруда, спортмайданчик і брезентова палатка, на кшталт військової. На території – постійних рух, і щодня тут перебуває з десяток охоронців.

Фірма належить соратникам Медведчука з його руху “Український вибір” – Івану Бойченко і Віктору Чорному. Останній став однопартійцем Медведчука і разом з ним зайшов у парламент у складі “Опозиційної платформа “За життя”.

“Шторм” протягом останніх років займається охороною Медведчука, його дружини Оксани Марченко і цілої низки їхніх об’єктів нерухомості по всій країні.

У Київській міській державній адміністрації повідомили, що ділянка обліковується за районною організацією “Клуб Козак”. Ще у 2014-ому ця організація намагалась через суд довести право власності на старі споруди спортивно-оздоровчого комплексу, але суд у такому проханні відмовив, бо громадська організація не змогла довести, що добросовісно заволоділа цим майном.

Журналісти з’ясували, що організація допомогла Медведчуку на початку 2000-х отримати близько 10 га заповідної зони на березі Дніпра.

“Клуб Козак” попросила гектари національного парку Білоозерський в Переяславі-Хмельницькому під свою статутну діяльність, в результаті десятки тисяч квадратів природоохоронного значення опинились у користуванні ТОВ “Терра-Інвест”, яка належить Медведчуку.

Потім фірма перепродала землю компанії біглого екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка “Голдвейн”. Згодом там з’явилося угіддя “Хантер Хаус” з готелем, вертолітним майданчиком, власною церквою і приватним зоопарком. Саме там після втечі Клименка знайшли ведмедів, і двох рідкісних амурських тигрів.

Керує районною організацією “Клуб Козак” Ян Марченко. У минулому він – помічник нардепа Тараса Козака, однопартійця і бізнес партнера Медведчука.

Сам Марченко був співвласником щонайменше 4 аграрних компаній, часткою яких у 2017-ому році стала володіти дружина Медведчука. Окрім того, згідно фінансовим звітам партії саме ця людина пожертвувала “За життя” більше 1, 5 млн грн.

Наприкінці серпня, незадовго до урочистого відкриття нового скликання Верховної Ради журналісти почали фіксувати активність поблизу одного з маєтків на вулиці Медвинська у Києві. Протягом кількох днів чоловіки у чорній, схожій на військову, формі двічі на день блокували дорогу, пропускаючи і випускаючи кортежі, які їхали до будинку.

27 серпня журналісти помітили, як водій та троє пасажирів розвантажують припаркований під парканом автомобіль. Вантаж у чохлах, подібних до тих, в яких транспортують зброю.

Популярні новини зараз

На залізничному вокзалі Білої Церкви дитина залізла на вагон — її уразило струмом, забрали до реанімації

Колишня "Арка дружби народів" у Києві більше не є памʼяткою — наказ МКІП

₴9,7 млрд — саме стільки було виділено урядом на захист Трипільської ТЕС

Ректора КНУ ім. Т.Шевченка підозрюють у розкраданні коштів — створено петицію з вимогою звільнити та притягнути до відповідальності

Показати ще

Вантаж теж несуть в бік маєтку, куди прямують кортежі.

Зовні будинок оточений високим парканом, який завішаний камерами стеження. Час від часу чоловіки у чорному виходять патрулювати вулицю.

З-за паркану будинок схожий на палац з декоративними вежами. Будинок і земля записані на Оксану Марченко.

Після того, як США ввели персональні санкції через загрози миру і суверенітету України саме на дружину Медведчук переписав ключові активи. Наприклад, фірму “Інвестиційна компанія “Укркапітал”, що володіє нерухомістю по всій країні. Зокрема, у Києві тримає понад десяток квартир та гаражів у будинку на бульварі Шевченка та 12 квартир елітному ЖК на Грушевського, де по сусідству має апартаменти президент Володимир Зеленський.

Охороною родини Медведчука і його майна займається фірма “Шторм”.

Ця ж компанія охороняє будинок, який записаний особисто на Медведчука, у Пущі-Водиці.

14 червня повідомлялося, що народний депутат , соратник Медведчука Тарас Козак купив телеканал ZIK. Тепер нардеп є офіційним власником 3-х медіа, раніше він купив “112 Україна” і NewsOne. Ці телеканали називають ресурсами Медведчука.