Багато хто з мешканців столиці виявив незадоволення тим, що старі ліхтарі Маріїнського парку нещодавно замінили новими. Кияни у соцмережах вимагали пояснення, чому прибрали багаторічний символ столичного парку. На ситуацію відреагувала пресслужба КП «Київміськсвітло».

Опорні світильники на вході до Маріїнського парку були замінені, оскільки знаходились в аварійному стані. Про це повідомляє КП «Київміськсвітло» у Фейсбуці.

Зазначається, що згідно з рішенням КМДА від 13.12.2018 р. № 416/6467, було проведено капремонт мереж зовнішнього освітлення в Маріїнському парку з заміною ртутних та натрієвих світильників на світлодіодні.

«Вся проектна документація передбачена для проведення капітального ремонту з заміною наявних опор на паркові декоративні опори DHU-08 виробництва Іспанії у кількості 187 шт», – зазначається в повідомленні.

Також повідомляється, що замінені старі опори мали пластмасову основу, і тільки частина кронштейнів була чавунного лиття (понад 60 цих опор було пошкоджено у період «Революції гідності» у 2013-2014 рр.).

Нові паркові опори виготовлені повністю із чавунного лиття, мають світлодіодний світильник, а також є антивандальними.

Два опорних світильники при вході до парку, які довгий час перебували в експлуатації та знаходились в аварійному стані, також були замінені.

Нагадаємо, У Солом’янському районі відкрили «Парк захисників України»

Читайте також:

На Солом’янці вандали вирубали паркові ялинки (фото)

Сніговик та олені: парк “Перемога” підготували до зимових свят (фото)