Політик та громадський діяч Микола Томенко обурений заявою Міністра освіти і науки України, що зарплата у 36 тисяч гривень її не влаштовує як молоду людину, яка має думати про своє майбутнє і що на ці гроші неможливо утримувати дитину. Політик вважає, що незадоволена зарплатою у 36 тисяч Ганна Новосад має піти у відставку після такої заяви. Про це він сказав в ефірі OBOZREVATEL.

“Не може міністр, який нічого не зробив у житті, жити на 36-40 тис. грн, коли вся система освіти має від 5-6 тис. грн”, – наголосив Томенко.

Політик зазначив, що йому відомі реальні зарплати викладачів та вчителів в Україні, і якби він був прем’єр-міністром, Новосад уже сьогодні написала заяву.

“Я професор кількох університетів, знаю реальні зарплати в київських вишах. У середньому по країні викладач із кандидатським ступенем від 12 до 17 тис. грн отримує. Учитель у Києві – 7-8 тис. грн. І таке зморозила міністерка освіти… У нормальних країнах вона б уже не обіймала цю посаду. Якби я був прем’єр-міністром, вона б уже сьогодні написала заяву”, – прокоментував політик.

Томенко наголосив, що в країні є заслужені люди, вчителі та викладачі, які отримують 2-4 тис. грн пенсії.

“Вони що – не люди? Може, їм від дітей і онуків відмовитися, що не можуть утримувати? Це переходить якісь моральні речі. На таке повинна бути реакція, на мою думку – однозначно відставка”, – зазначив Микола Томенко.

Нагадаємо, На зарплату в 36 тисяч я не зможу утримувати дитину: Новосад

Читайте також:

Гончарук виправдовує великі зарплати міністрів

Зради немає: Арахамія прокоментував високі премії міністрів (відео)