Про це повідомив Михайло Радуцький голова комітету ВР з питань здоров’я нації, нардеп від “Слуги народу” Михайло Радуцький, інформує Хрещатик.News

За словами нардепа, хоч пандемія набирає обертів в Європі і Україні, ситуація цілком контрольована. І про повний локдаун ще не йдеться. Проте під час наради з президентом були ухвалені кроки щодо посилення обмежень. Зокрема, посилення штрафів для власників закладів харчування, салонів краси, фітнес центрів тощо.

“Єдина ефективна форма контролю за дотриманням маскового режиму – запровадження відповідальності власників приміщень. Верховній Раді пропонується розглянути зміни до Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19). Зміни передбачають штраф 3400-5100 грн для підприємств, підприємців, установ, організацій, які пропустили в громадське приміщення чи громадський транспорт людей без вдягнутих респіраторів або захисних масок”, – зазначає Радуцький.

Нардеп не пояснює, за яку кількість порушників “без масок” будуть нараховуватися означені 3400-5100 грн. Як той факт, що з пересічних громадян влада стягує набагато бішу суму, ніж з підприємців – 17 тис. грн.

Нагадаємо, МОН оголосило про дострокові канікули та дистанційне навчання для студентів, яких планують відправити з гуртожитків по домівках.

Читайте також:

Якби влада вірила, що маски захищають, вона б роздавала їх безкоштовно: лікар-інфекціоніст

ДБР розсекретила матеріали слідства мільйонного відкату на медичних масках для військових (відео)

Коронавірус залишається на телефонах та грошах протягом місяця: нові дослідження