ВР прийнято за основу проєкт Закону “Про внесення змін до статті 127 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності пішоходів за порушення правил дорожнього руху”. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу ВР.

«Законопроектом пропонується внести зміни до санкцій частин першої, третьої та четвертої статті 127 Кодексу України про адміністративні правопорушення, підвищивши розмір штрафу за порушення пішоходами правил дорожнього руху, у тому числі у разі перебування їх у стані сп’яніння, або якщо такі дії призвели до створення аварійної обстановки.

Крім того, з абзацу другого частини першої статті 127 КУпАП пропонується виключити такий вид адміністративного стягнення як попередження.

Проєкт Закону зареєстровано за №2697», – йдеться в повідомленні.

Так, у разі непокори пішоходів сигналам регулювання дорожнього руху, переходу ними проїжджої частини у невстановлених місцях або безпосередньо перед транспортними засобами, що наближаються, невиконання інших правил дорожнього руху пропонується карати накладенням штрафу в розмірі 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (наразі – в розмірі 3 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).

  • Тобто штраф має зрости до 255 гривень (наразі – 51 грн).
  • Якщо пішохід буде перебувати в стані сп’яніння, штраф складатиме 510 гривень (наразі – 136 грн).
  • Якщо ж пішохід спричинив аварійну обстановку, штраф складатиме 680 грн.

Також, сьогодні депутати прийняли за основу проєкт Закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання світлоповертальних елементів учасниками дорожнього руху”.

Законопроектом пропонується:

• зобов’язати учасників дорожнього руху користуватися у темний час доби чи в умовах недостатньої видимості спеціальними жилетами із світлоповертальними елементами або носити одяг, який має світлоповертальні елементи;

• запровадити відповідальність за порушення правил користування спеціальними жилетами із світлоповертальними елементами (накладення штрафу в розмірі тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510 грн));

• посилити відповідальність за порушення водієм правил керування транспортним засобом, правил користування ременями безпеки, мотошоломами з трьох до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (з 51 до 510 грн);

• віднести до обов’язків посадових осіб, які відповідають за будівництво, реконструкцію, ремонт, експлуатацію та облаштування автомобільних доріг, вулиць та залізничних переїздів, мостів, шляхопроводів забезпечувати працівників, які виконують такі роботи, спеціальними жилетами зі світлоповертальними елементами.

Відповідні зміни пропонується внести до Закону України «Про дорожній рух» та Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Проєкт Закону зареєстровано за №2696.

Популярні новини зараз

₴9,7 млрд — саме стільки було виділено урядом на захист Трипільської ТЕС

Вбитий у київському фунікулері хлопець був учнем 10-го класу та займався футболом

Жінка в одному з підвалів Києва відшукала змію у відрі, однак рятувальники, що приїхали на місце дуже здивувались знахідці

У столиці призначено т.в.о. ректора Національного авіаційного університету (НАУ)

Показати ще

Сьогодні у ВР прийнято за основу проєкт Закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання світлоповертальних елементів пішоходами”.

Законопроєктом пропонується внести зміни до Закону України «Про дорожній рух», якими віднести до обов’язків пішоходів використання в темний час доби чи в умовах недостатньої видимості світлоповертальних елементів (стрічка, жилет, наклейка).

За порушення цього обов’язку в статті 127 Кодексу України про адміністративні правопорушення пропонується встановити покарання у вигляді попередження або накладення штрафу в розмірі трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51 гривня).

Проєкт Закону зареєстровано за №2694.

Нагадаємо, перші 2400 порушників ПДР невдовзі отримають листи щастя

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Бо карантин! Поліція оштрафувала три столичних нічних клуби

Уряд збільшив штрафи за підпал трави