Цю землю багато років тому Київрада передала в оренду компанії "Мостобуд" регіонала Володимира Продивуса, але згодом розірвала договір, а Верховний суд повернув ділянку у власність громади. Попри це, люди з орбіти Продивуса продовжили перевалку копалин.

Про це повідомляють журналісти "СтопКору".

Несанкціоновані піщані роботи на "точці" у Голосієво вкотре помітили журналісти СтопКору у середу, 23 жовтня. Вони зафіксували на території навантажувач і дві вантажівки з піском, що ймовірно належать структурам, наближеним до "Мостобуду" й Продивуса.

При цьому водій навантажувача був одягнений в уніформу компанії "Юнігран", але навідріз відмовився пояснити, хто саме його найняв на роботу і заявив, що офіційно не оформлений в жодному підприємстві.

За адресою по вул. Промислова, 4 у Києві медійники викликали поліцію. Водій навантажувача намагався втекти, але був зупинений. Працівники слідчо-оперативної групи (СОГ) провели огляд місця подій, слідчий опитав водіїв, крім того правоохоронці повністю оглянули земельну ділянку.

З журналістами спілкувались співробітники СОГ Голосієвського УП. Вони повідомили, що на місце також прибули працівники водної поліції для проведення слідчих дій в рамках зареєстрованого ними кримінального провадження за ч. 2 ст. 197-1 ККУ. Представник СтопКору надав пояснення водній поліції як свідок.

Водночас вивезення вантажівками копалин та переміщення їх по земельній ділянці є зоною компетенції територіального управління поліції. Відтак Голосієвська СОГ повернулась на "точку" і в рамках ЄРДР вилучила під зобов'язання власників та опломбувала техніку піщаних нелегалів – навантажувач та фури з піском.

Як стало відомо СтопКору, на даний час машини перебуватимуть на особистому зберіганні компанії-власника ТОВ "Віпек" (бенефіціар – Сергій Шапран). При цьому директор фірми Сергій Лецкан заявив журналістам, що вважає дії своїх підлеглих з вивезення надр законними, оскільки підприємство начебто платить усі податки.

Популярні новини зараз

Незаконний ресторан у київському парку “Партизанська слава” не можуть знести вже 12 років

На Контрактовій площі відкрили експозицію, що присвячена полеглим захисникам, чиїм ім'ям названо вулиці Києва

Закриття кордонів збільшило число відряджень столичних чиновників у 15 разів - дослідження

Уламки збитих дронів впали у трьох районах, є постраждалий - КМВА

Показати ще

Наразі справа за слідством і судом, який має накласти арешт на вилучену техніку.

Нагадаємо, земельна ділянка раніше перебувала в оренді ПАТ "Мостобуд" – компанії, пов'язаної з ексрегіоналом Володимиром Продивусом. 2015 року, без згоди Київради, "Мостобуд" передав ділянку в суборенду ПП "Промбудсервіс 2005". А "Промбудсервіс 2005", своєю чергою, побудував на ділянці "промислову базу" і продав її новоствореному ТОВ "КПС-ГРУП" – теж з оточення Продивуса. Рішенням Верховного суду земля була повернута у власність громади. Попри це рішення, роботи на самозахопленій землі тривали у промислових масштабах.

Як стало відомо нещодавно, імовірно у Продивуса на піщаному ринку столичного регіону з'явився новий партнер – броварський ексдепутат Сергій Шапран.