12 та 13 жовтня в Києві відбувся марафон Незламності – 2024, який об’єднав 10 200 учасників. З них 9600 бігунів впродовж двох днів бігли у столиці. Це військові, ветерани, які проходять реабілітацію, діти, бігуни аматори та професіонали.

Про це стало відомо з повідомлення “Вечірнього Києва”.

Київський марафон Незламності об’єднав 10 200 учасників, з них 9600 бігунів впродовж двох днів бігли у Києві. Це військові, ветерани, які проходять реабілітацію, діти, бігуни аматори та професіонали.

Фото 1 из 9.
Фото 2 из 9.
Фото 3 из 9.
Фото 4 из 9.
Фото 5 из 9.
Фото 6 из 9.
Фото 7 из 9.
Фото 8 из 9.
Фото 9 из 9.

Run Ukraine вже в 14-те провела Київський марафон, — розповіла партнера Run Ukraine Вікторія Веремієнко, — Цей забіг — благодійний, разом з учасниками, генеральним партнером ПриватБанк та усіма партнерами ми зібрали 10 мільйонів гривень, більшість з цієї суми піде на підтримку Сил оборони. Вперше з початку повномасштабного вторгнення бігова подія вийшла на вулиці Києва з колом в 21 км — ми вдячні місту та військовій адміністрації, з якими багато місяців працювали над цим. Спорт — мотивує, впродовж 2 днів в події взяло участь близько 1000 військових та військових ветеранів».

З зібраних коштів 1 560 000 гривень буде спрямовано на напрям «Оборона» через державну фандрейзингову платформу UNITED24. А всі внески учасників дистанції 1.6 км — 193 000 гривень буде перераховано до центру Superhumans, це додатково до 1 млн, який було зібрано в рамках Бігозбору. По одному мільйону гривень для Третьої штурмової, 24-ї ОМБр імені короля Данила та Національної гвардії України, центру NextStep. Компанія Run Ukraine спеціально зробила кілька благодійних цілей, адже потреб дуже багато, а завдяки Бігозбору, їх вдалось реалізувати.

Перед стартом головної дистанції — марафону, пролунав символічний стартовий відлік і постріл, щоб вшанувати всіх тих, хто віддав своє життя і вже ніколи не вийде на старт. Вони завжди у першій лінії.

Також символічну дистанцію довжиною в 100 метрів подолали військові, які проходять реабілітацію у центрах NextStep та Protez foundation. Разом з напарником 42 кілометри на візку подолав військовий Дмитро Красновський. Дмитро отримав тяжкі поранення і як наслідок високі ампутації, захищаючи нас на Куп’янському напрямку.

Рятувальний Андрій Гречаний присвятив свій марафон колезі Миколі Нечипоренко, який загинув внаслідок російської агресії.

Популярні новини зараз

На столичному марафоні Незламності зібрали ₴10 млн на благодійність

У Києві судитимуть чоловіка, який пограбував мінімаркет на понад 9 тисяч гривень

У Києві на вул. Ярославів Вал продовжують розбирають будинок з хлібною лавкою

У столиці спіймали горе-злодія з "кримінальним досвідом", який обікрав далекобійника

Показати ще

До Київського марафону долучилися бігуни з 35-ти країн світу, які бігли тут у Києві. Київський марафон бігли навіть в Антарктиді. Іванка Котурбаш, яка працює на станції «Академік Вернадський», пробігла свою дистанцію онлайн. Переможцем головного марафону країни вдруге поспіль став Микола Давиденко, а серед жінок найшвидшою стала Марія Радко, яка цього року також виграла Каунський марафон. Останньою фінішеркою Київського марафону Незламності 2024, стала Емілія Меренмєс з Фінляндії. Вона перетнула фінішну лінію зі словами: «я біжу за Україну».