Київський міський голова Віталій Кличко відповів на петицію проти закриття річки Либідь у колектор. У відповіді стверджується, що зазначені в петиції аргументи «не заслуговують на увагу». Тому звернення від громадськості Київрада не підтримала.

Фото 1 из 4.
Фото 2 из 4.
Фото 3 из 4.
Фото 4 из 4.

Нещодавно Київська міська рада ухвалила за основу детальний план території (ДПТ) у Голосіївському районі, що передбачає закриття річки Либідь у колектор для облаштування заїздів до нового ТРЦ Ocean Mall. Хоча у відповіді на петицію стверджується, що частину Либеді планують забетонувати для продовження Залізничного шосе, яке проходитиме по руслу річки.

Петиція, яка зібрала потрібні голоси всього за два дні, закликала розвивати давні річки столиці, а ДПТ, які цьому суперечать – переглянути.

Також петиція вимагала зберегти русло Либеді відкритим і напрацювати стратегію його відновлення та перетворення на безпечну й привабливу міську водойму.

Раніше Хрещатик повідомляв про чергові обіцянки влади: У столиці буде відновлено озеро Синє та розчищено русло річки Либідь