Про це повідомив генеральний директор лікарні Володимир Жовнір.

"Розібрано завали і закінчується експертна оцінка руйнувань. Уже зараз ми можемо сказати, що лікарня зазнала втрат майже на 400 мільйонів грн лише за зруйнованим обладнанням. І найближчим часом буде зрозуміло, наскільки великі втрати щодо будівель", - сказав Жовнір на брифінгу з послом Німеччини в Україні Мартіном Єгером у п'ятницю.

За словами гендиректора, на сьогодні вже вдалося відновити роботу онкологічних, хірургічних, неонатальних відділень, а також є можливість проводити гострий гемодіаліз.

Жовнір зазначив, що через ракетний удар РФ по "Охматдиту" 400 дітей із батьками було евакуйовано в різні заклади Києва, однак для декількох дітей немає можливості проводити лікування в київських лікарнях.

"І вони через Міністерство охорони здоров'я евакуйовуються в європейські країни", - сказав він.

Гендиректор нагадав, що руйнувань зазнали шість корпусів, включно з кардіоцентром.

"Декілька корпусів, імовірно, не підлягатимуть відновленню. Була зруйнована повністю критична інфраструктура лікарні", - зазначив Жовнір.

Окремо він подякував українцям і міжнародній спільноті, яка активно долучається до відновлення лікарні. Гендиректор подякував партнерам із Німеччини за фінансову підтримку, яку надає уряд ФРН, а також за медичну евакуацію пацієнтів.

"Охматдит" - найбільша лікарня України, яка має у своєму складі 720 ліжок. У 2024 році лікарні виповнилося 130 років.

8 липня росіяни завдали ракетного удару по дитячій лікарні "Охматдит".

Унаслідок російської ракетної атаки 8 липня постраждали 300 осіб, двоє медиків загинули, один маленький пацієнт помер у реанімації. Ракетний удар пошкодив чотири лікувальні та один адміністративний корпуси. Повністю зруйновано корпус токсикології з відділенням хронічних і гострих інтоксикацій, де проводять діаліз. У старому хірургічному корпусі було вибито майже всі вікна, пошкоджено два хірургічних і два соматичних відділення, відділення інтенсивної терапії та операційний блок.

Популярні новини зараз

На Київщині під час випалювання сухостою загинула жінка — ДСНС

У столиці затримали двох киян, які планували підпал автівок військових на Закарпатті

На Київщині розкрили масштабну схему нелегального виробництва рідин для електронних сигарет

Відома психоаналітик та дружина військовослужбовця 47-ї бригади ЗСУ Федора Кубасова прагне залишити його без помешкання

Показати ще

У новому корпусі "Охматдиту" пошкоджено 12 відділень, зокрема вісім хірургічних, п'ять онкологічних, дві реанімації, операційний блок, відділення радіології та променевої терапії. Було зруйновано частину єдиної в Україні онкогематологічної лабораторії.

Загалом на момент атаки в клініці перебували 627 дітей.

Раніше повідомлялось: Німеччина дасть €10 млн на відновлення «Охматдиту»