Антикорупційні органи завершили розслідування щодо депутата Київради Владислава Трубіцина та його спільників, яких підозрюють у проханні хабаря за призначення визначеної людини на посаду заступника директора, а надалі – директора КП "Житній ринок".

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

"У березні 2021 року депутат Київради після "співбесіди" з кандидатом у приміщенні власного антикварного магазину завуальовано повідомив, що вартість призначення становить 30 тис. дол. США. При цьому помічник депутата уточнив, що ця сума передбачає суто призначення на посаду, а надалі розрахунки будуть відбуватись залежно від ситуації", - йдеться в повідомленні.

У червні 2024 року Трубіцину, його експомічнику та наближеній особі повідомили про підозру.

Щодо депутата здійснювалось спеціальне досудове розслідування у зв’язку з його перебуванням у міжнародному розшуку з червня 2023 року.

У НАБУ нагадали, що з листопада 2022 року Трубіцин разом із 5 спільниками перебуває на лаві підсудних у справі щодо одержання 1,39 млн грн неправомірної вигоди за розміщення у столиці точок сезонної пересувної торгівлі.

Раніше повідомлялось: У Київраді чотири нові депутати — депутата-втікача Трубіцина і підозрювану у ДТП Ар'єву замінили екс-очільниця МОЗ та депутат-багач від БПП