Про це інформує Міністерство у справах ветеранів України.

Проєкт постанови про зовнішній вигляд надгробків на місцях поховання захисників України у Мінветеранів розробили спільно з державною установою "Національне військове меморіальне кладовище" (НВМК).

Затверджені дві форми намогильних споруд — у вигляді хреста та плити із заокругленням у верхній частині. Їх виготовлятимуть із природного світлого каменю. Хрест і плита на НВМК матимуть однакову висоту і повторюватимуть обриси одне одного. Зразок надгробка обиратимуть родичі загиблих.

"Намогильні споруди, які встановлюватимуться на могилах полеглих героїв, будуть уніфікованими. Незалежно від військового звання, частини чи роду військ споруджуватимуть однакові хрести або плити. Це буде військовий однострій небесної української армії, що увічнена на Національному військовому меморіальному кладовищі"

На лицьовому боці буде стилізоване зображення малого Державного Герба України, портрет, напис державною мовою імені, дата народження і смерті військового або спеціального звання. За бажанням родичів, на лицьовій поверхні пам'ятника можна нанести зображення релігійної символіки чи позивний воїна.

На зворотному боці пам'ятника державною мовою буде вказане прізвище загиблого, а праворуч — порядковий номер могили.

Раніше повідомлялось: На Київщині з'явиться Національне військове меморіальне кладовище — проект отримав висновок