Як повідомили у КО «Муніципальна охорона», під час несення служби у Київський міській клінічній лікарні № 7 на вул. М.Котельникова 95 до співробітників звернулася медична сестра.

Жінка звернула увагу на те, що в холі закладу тривалий час знаходиться підозрілий спортивний рюкзак, власник відсутній. До того ж біля рюкзака також знаходяться якість дроти, підключенні до стаціонарної розетки.

Муніципали негайно вирушили на місце події. У холі на стільці знаходився рюкзак, поруч з ним знаходився повербанк, який був підключений до розетки.

«Власник подібного „нестандартного“ набору речей був відсутній, щобільше, його ніхто з самого ранку не бачив. В умовах воєнного стану така ситуація потребувала ретельної перевірки»

Співробітники терміново попередили про підозрілу знахідку керівництво підрозділу, водночас викликали поліцію.

А надалі поліцейські, які приїхали до лікарні, погодились й додатково викликати спеціалістів вибухотехнічної служби.

«Поки піротехніки були у дорозі, муніципали закрили вхід до холу лікарні та долучилися до евакуації людей з місця події»

Після проведення процедури розмінування, сапери вибухівку у рюкзаку не виявили.

Слідчі з підозрілого рюкзака вилучили для подальших процесуальних дій, особисті речі, які дозволили встановити їх власника. А от чому господар залишив свої речі у лікарні правоохоронці уточнюють.

Персонал лікарні №7 висловив муніципалам вдячність на оперативне реагування на нестандартну ситуацію у медичному закладі та професійні дії.

Кияни продовжують знаходити вибухонебезпечні предмети на вулицях - поліція