Про це повідомляє портал «Моя Київщина».

Як відомо, недавно з’явився наказ державного секретаря КМУ від 21.06.2024 №75, яким затверджено перелік донорських, грантових та напівдипломатичних офісів, працівники яких мають 100%-ве бронювання. У цьому списку під №117 значиться компанія ТОВ «КСМ-Груп», що будує «Феофанію». Власником компанії є Сергій Копистир.

Як пише «МК», НАБУ звинувачує С.Копистира в тому, що він запропонував хабара у вигляді квартир О.Чернишову за виділення 11 гектарів державної землі під житлове будівництво в Сирці. С.Копистір, ймовірно, міг підкупити директора НАБУ Семена Кривоноса. У ЗМІ припускають, що це могло статися, коли С.Кривонос був

головою Державної інспекції архітектури та містобудування у 2022 році.

Сам О.Чернишов від початку вересня 2023 року контролює «Київоблгаз»: наразі газові активи олігарха Фірташа поступово переходять під управління державного НАК «Нафтогаз». А протягом минулого тижня навколо облгазів, що раніше належали Дмитру Фірташу, знову розгорілася запекла боротьба. 25 червня Вищий антикорупційний суд скасував арешти акцій «облгазів Фірташа». Йшлося, зокрема, і про «Київоблгаз», який багато років був одним з ключових елементів газової імперії проросійського олігарха.

А багаторічний директор «Київоблгазу» часів Д.Фірташа Дмитро Дронов не лише не опинився за гратами, але й надалі обіймає посади у найбільших енергетичних структурах.

Також, як пише «МК», «після приходу в НАК «Нафтогаз» О.Чернишов привів з собою команду горе-управлінців з Київщини: Склярова, який бездарно керував областю та Володіна, який провалив бюджет та записував відосіки, воюючи з облрадою. Співрозмовник «МК» з Комітету Верховної

Ради з питань енергетики повідомив, що Скляров має давній конфлікт з Д.Дроновим та намагається перебрати на себе кураторство облгазами». «Знаючи, хто такий Скляров, всім підприємцям Київщини треба приготуватись. Схеми та мутки Дронова після приходу Склярова будуть виглядати дитячим садочком», — цитує «МК» народного обранця.

До слова, сам О.Чернишов може очолити Мінекономіки.