На момент атаки лікарі перебували на підлозі, а їхні обличчя були у крові. Джерело: 24 канал.

Росіяни 8 липня обстріляли ракетами дитячий медичний центр "Охматдит" у Києві, внаслідок чого були загиблі і поранені. Під час цієї атаки у медичному закладі працювали лікарі та проводили операції діткам.

Серед цих лікарів був і хірург Олег Голубенко. Він запам'ятався українцям тим, що у закривавленій білосніжній формі допомагав розбирати завали "Охматдиту".

Як Голубченко робив операцію малюку під час атаки "Охматдиту"

Лікар розповів, що коли стався вибух, то він вже перебував на підлозі. Водночас анестезіолог, який також був у операційній, лежав в іншому куті приміщення.

Інший хірург теж лежав, медсестри. Дуже велика кровотеча з обличчя йшла, я гукнув, кажу: "Є хтось живий, все добре, куди влучило?",
– пригадав Голубченко.

Далі, за словами хірурга, анестезіолог піднявся, і сказав, що апарат не працює, і треба робити штучне дихання п'ятимісячній дитині.

"У нас знайшовся мішок Амбу (ручний апарат для штучної вентиляції легенів – ред.), він (анестезіолог – ред.) вручну його під'єднав і перевірив всі параметри", – зазначив Голубченко.

Таким чином лікарям вдалося врятувати дитину, якій до цього робили операцію.

До слова, 9 липня аварійно-рятувальні роботи на території "Охматдиту" в Києві завершили. Поблизу дитячої лікарні 2 осіб загинуло, а 32 – зазнали травм. Загалом було госпіталізовано з травмами 8 дітей.

Раніше повідомлялось: На момент російського ракетного удару в «Охматдиті» було 627 дітей, – Мінздоров'я