Кабінет міністрів із резервного фонду державного бюджету виділяє 100 млн гривень на першочергові відновлювальні роботи у дитячій лікарні "Охматдит". Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

    Прем'єр обіцяв, що держава повністю відбудує лікарню. Фінансування збільшуватимуть у міру того, як буде підготовлено проєкт відновлення. Крім того, кожній родині з дітьми, яка постраждала від російської атаки на лікарню, разом з ЮНІСЕФ буде виділена допомога у розмірі 10 800 гривень на кожного члена родини. Президент поставив завдання в найкоротші терміни знайти локацію для переїзду лікарів та маленьких пацієнтів зі зруйнованих та пошкоджених корпусів.

    Такі локації вже знайдені. Це Київські обласні клінічні лікарні №1 та №2. Надаємо відповідне доручення про початок переміщення. Важливо, щоб на новому місці діти отримали весь необхідний комплекс медичних послуг

    Він також подякував усім, хто відгукнувся на збір коштів на користь «Охматдиту» через платформу United24.

    Буквально за кілька годин вдалося зібрати 100 млн грн. Ці ресурси також підуть на відновлення лікарні. Українці вкотре показали, що таке солідарність та емпатія. Дякую кожному та кожній.