Про це Лубінець сказав під час пресконференції у Києві.

«Я терміново зв’язався з Реджіною де Домінічіс, вона є регіональною директоркою ЮНІСЕФ – Україна, Європа та Центральна Азія, попросив про пряму допомогу. Вчора у мене відбулося пряме спілкування з Муніром Мамедзаде – це керівник представництва ЮНІСЕФ в Україні, який підтвердив, що він отримав усі доручення, і ЮНІСЕФ готовий виділити фінансування для передусім надання допомоги тим дітям і сім’ям, які перебували в Охматдиті. Також вони працюватимуть над тим, щоб максимально швидко відновити цю лікарню»

Він також подякував послам, які вже повідомили, що готові спрямувати фінанси на відновлення дитячої лікарні. Ще він звернувся з листами до понад 800 своїх колег – захисників прав людини у світі через російську атаку на Охматдит.

«Події учора показали геноцидну політику Росії. Міжнародними експертами підтверджено, що російська ракета була цілеспрямовано запущена по дитячій лікарні Охматдит. Сьогодні зранку я підписав більш ніж 800 листів до всіх своїх колег омбудсменів, до всіх керівників міжнародних організацій, до верховних комісарів, а також до голів парламентських комітетів по захисту прав людини парламентів Європи. Ми очікуємо на реакцію»

Омбудсмен висловив сподівання, що «наші дії призведуть до того, що світ нарешті прокинеться».

«Питання полягає не в Україні, питання полягає у виживанні всього демократичного світу. Питання у тому, яка країна буде наступною після України, щодо якої РФ продовжить свою агресію»

Раніше Хрещатик писав: У Києві рятувальні роботи на території «Охматдиту» завершені – МВС