Двоє лосів потрапили у складну ситуацію на будівельному майданчику у Києві, перестрибнувши паркан і опинившись на території майбутньої багатоповерхівки. За інформацією Wild Animals Rescue Center, анестезувати їх не вдалося, тому рятувальникам довелося чекати ночі, щоб безпечно випустити тварин у ліс.

Вчора вранці рятувальники тварин отримали виклик від поліції Києва про те, що на території житлового комплексу з’явилися два лося, які не можуть вийти самостійно.

На жаль, на цій території анестезувати тварин для перевезення в ліс неможливо, оскільки існує великий ризик травмування через численні котловани та арматуру. Ми домовилися з місцевою охороною, що вони забезпечать спокій для лосів до ночі. А вночі, під час комендантської години, коли вже не буде ні людей, ні машин, ми відкриємо ворота будівництва та випустимо їх. Далі будемо діяти по обставинах.

Проте після нічного виїзду на порятунок двох лосів, поступив дзвінок від поліції, що на території господарства Святошинського району опинився травмований лось.

«Ми одразу виїхали на порятунок. Повідомили, що лось знаходиться на закритій території. Але по прибуттю ми не знайшли лося, лише його криваві сліди. Ми з поліцією обшукали район і не змогли його знайти. Судячи зі слів очевидців, які його бачили, він повернувся до лісу»

Минулого року приблизно в ці дні до Київського стадіону забіг лось після збиття автомобілем - на жаль, він не вижив.

Згідно з рятувальниками, подальші заходи щодо лосів викликали суттєвий інтерес і допомогли усунути можливу небезпеку для цих диких тварин у міському середовищі.

Раніше повідомлялось, що у Київській області від вибуху міни загинув лось.