Про це повідомили у Службі порятунку диких тварин.

До зоозахисників звернулися представники Держпродспоживслужби Макарівського району Київщини з проханням про допомогу для пораненого лося. За їхніми словами, тварина певний час лежала, не рухаючись.

"Ми негайно вирушили на допомогу, проте часу не вистачило - за цей час лось помер. Труп тварини забрали для проведення розтину"

Розтин показав, що смерть тварини наступила внаслідок критичного пошкодження передньої кінцівки. Інших поранень на тілі тварини виявлено не було. На думку зоозахисників, винуватцями трагедії стали російські військові - саме вони відповідальні за розміщення у лісах Київщини заборонених міжнародними конвенціями вибухонебезпечних пристроїв.

"Ймовірно, тварина зазнала поранень внаслідок вибуху розтяжки, яку, найбільш вірогідно, залишили окупанти під час бойових дій у Київській області напочатку повномасштабного вторгнення"

Як відомо, населені пункти Київщини знаходилися під окупацією протягом трохи більше, ніж місяця - з 27 лютого по 1 квітня 2022 року.

Раніше повідомлялось, що під Києвом водій збив лося, але не втік з місця події і намагався разом з поліцейськими та зоозахисниками врятувати тварину.