Про це повідомляють пресслужби ДБР та Офісу Генерального прокурора.

За даними слідства, власник одного з підприємств-управителів фонду фінансування будівництва організував схему заволодіння нерухомістю ПрАТ «ХК «Київміськбуд». До оборудки він залучив директора одного з товариств, через яке здійснювалася оплата купівлі нерухомості, а також службових осіб податкової служби і банківської установи.

Спочатку, без відома забудовника, за підробленими документами власник та директор товариства продали майнові права на об'єкти нерухомості в чергах будівництва, а в подальшому продали ці права підконтрольним особам. Працівники податкової та банку надавали службову інформацію, яка допомогла реалізувати схему заволодіння майном.

Фото 1 из 5.
Фото 2 из 5.
Фото 3 из 5.
Фото 4 из 5.
Фото 5 из 5.

Читайте також: "Київміськбуду" потрібно понад 2,2 млрд — що робитиме Київрада?

Загальна сума збитків, які були завдані ХК «Київміськбуд», перевищує 282 млн гривень.

Організатору схеми та директору товариства повідомлено про підозру у протиправному заволодінні майном ХК «Київміськбуд» (ч. 3 ст. 206-2 КК України).
Службовцю ДПС і керівнику управління одного з відділень банку повідомлено про підозру у несанкціонованому збуті або розповсюдженні інформації з обмеженим доступом (ч. 1 ст. 361-2 КК України), а податківцю ще й у несанкціонованих діях з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (ч. 2 ст. 362 КК України).

Раніше Хрещатик писав: У т.в.о. керівника "гаражу КМДА" Рахматулліна виявили майно в Дубаї на $14,5 млн — розпочато розслідування