Зловмисник затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі готують йому повідомлення про підозру у вчиненні хуліганських дій та у незаконному поводженні із бойовими припасами. Про це повідомляє поліція.

Нагадаємо, подія відбулась вчора близько о 22:00. До поліції надійшло повідомлення про те, що місцевий мешканець, перебуваючи біля багатоповерхового будинку, кинув гранату у вікно квартири на другому поверсі, в якій мешкає його рідний брат. Боєприпас відскочив від склопакету та вибухнув, впавши на землю.

Внаслідок події осколкове поранення руки отримали 36-річна жінка, яка в цей час проходила на вулиці. Після надання медичної допомоги, лікарі відпустили її до дому.

Правоохоронці Шевченківського управління поліції під час проведення комплексу розшукових заходів встановили місцезнаходження фігуранта та затримали його у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. За попередньою інформацією, мотивом скоєння злочину є конфлікт між порушником та його братом щодо права власності на квартиру. Також відомо, що зловмисник раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення умисного вбивства.

За вказаним фактом розпочаті кримінальні провадження за двома статтями Кримінального кодексу України - ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (Хуліганство) та ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження з бойовими припасами). За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури затриманому готується повідомлення про підозру у вчиненні злочинів. Слідчі також клопотатимуть перед судом про те, щоб фігурант на час слідства перебував під вартою.

Згідно санкції інкримінуємо статті, чоловіку загрожує до семи років позбавлення волі.

Читайте також: Вибух гранати у Броварах - поліцейські Київщини повідомили фігуранту про підозру, йому загрожує довічне