Служба безпеки виявила антиукраїнську літературу в мережі церковних крамниць Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) і заблокувала її поширення. Про це пише пресслужба СБУ.

Правоохоронці вилучили проросійські видання, які пропагували релігійну нетерпимість та виправдовували війну росії проти України.

Партії такої літератури знайшли в Ужгороді, Житомирі, Миколаєві та Києві на території однієї з мереж церковних крамниць УПЦ МП. Примірники замовляли оптом у типографії на Тернопільщині.

Читайте також: Клірику УПЦ (МП), який організовував провокації у Києво-Печерській лаврі, повідомлено про підозру — СБУ

Судово-лінгвістична експертиза підтвердила, що в цій літературі виправдовувалася збройна агресія росії проти України, є заклики до міжконфесійної ворожнечі та релігійної нетерпимості. Тим часом слідство встановило, що масове поширення таких видань могло призвести до розхитування суспільно-політичної обстановки в Україні на користь рф.

Власниці однієї з крамниць повідомили про підозру [Ч. 1 ст. 300 ККУ] за розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію. Зараз триває розслідування, щоб встановити обставини злочину та притягти до відповідальності всіх причетних. Їй загрожує від штрафу до 3 років позбавлення волі.

Раніше Хрещатик повідомляв: СБУ викрили інтернет-агітаторів рф — соратниця координатора заворушень біля Лаври та фанат «єдиної московської церкви» з Київщини