Про це повідомляє "Суспільне".

Сторона обвинувачення просила суд продовжити співробітнику УДО тримання під вартою без права на заставу. За словами прокурорки, у разі призначення судом альтернативного запобіжного заходу, обвинувачений може переховуватися від слідства.

"Коли особі загрожує пожиттєве, то їй втрачати вже нічого, тому ризики є зрозумілими. І обґрунтованими", — сказав адвокат потерпілої сторони Олександр Панченко.

"Ми проти (продовження арешту — ред.), бо вважаємо, що це необґрунтоване обвинувачення. Він є несудимий, не притягався (до кримінальної відповідальності — ред.). Має місце проживання, одружений. І ризики є лише надуманими, лише зазначається про те, що може втекти", — наголосив натомість адвокат обвинуваченого Дмитро Замницький.

Коли суддя пішла до нарадчої кімнати, до підозрюваного, який утримувався у скляному боксі, звернулися близькі загиблого 16-річного Максима Матерухіна і закликали його хоча б вибачитися перед батьками хлопця. Вони показували світлини юнака. Сам Косов опустив голову і мовчав.

Обвинуваченому співробітнику УДО загрожує довічне ув'язнення. Родина загиблого Максима Матерухіна та їхні представники в суді наполягатимуть на найсуворішому покаранні. Батько хлопця в коментарі журналістам заявив, що не подаватиме цивільного позову щодо матеріального відшкодування через загибель сина.

"Нам потрібне пожиттєве покарання. Нам нічого не треба від нього і його сім'ї", — сказав чоловік.

Біля будівлі суду зібралися однокласники та друзі загиблого. Вони принесли плакати з фотографіями хлопця та підписами, зокрема "вбивцю за ґрати", "Косов — вбивця", " За Макса — до кінця!". З фотографією сина також прийшла мати Максима та його дідусь.

"Хочу тільки одного — справедливого покарання. Тут тільки один варіант — довічне (ув'язнення — ред.). Ні 15, ні 20 років не повернуть дитину. Тому саме довічне", — сказала Суспільному Влада, яка прийшла під будівлю суду.

В коментарі Суспільному адвокат сторони потерпілих Олександр Панченко розповів про подробиці з матеріалів справи. Зокрема, за його словами, обвинувачений Артем Косов 7 квітня — у день загибелі підлітка, був у стані алкогольного та наркотичного сп'яніння. До матеріалів справи додали відео очевидиці про те, як співробітник УДО чіплявся до підлітків у вагоні фунікулера. У цьому відео видно, як хлопці жартували між собою, а Артем Косов намагався втрутитися у розмову. Коли підлітки не реагували, то він почав обзиватися. Адвокат додав, що Косов спершу був з товаришем, який згодом зник.

Підготовче засідання у справі про вбивство підлітка на станції столичного фунікулера заплановане 18 червня.

Популярні новини зараз

Пам'ятник знаменитому Гетьману та визначному меценату Івану Мазепі встановлять у Києво-Печерській Лаврі

Під час пожежі на Київщині постраждав будинок відомої блогерки та переможниці шоу “Супермама”

У Києві встановили новий безбар'єний регульований пішохідний перехід на дорозі з інтенсивним рухом

На Одеській трасі під Києвом навесні 2024 планують відкрити новий ТРЦ

Показати ще

Читайте також: Справу про вбивство підлітка співробітником УДО на станції фунікулеру передано до суду — ДБР