Згідно з даними системи публічних закупівель Prozorro, тендер було оголошено у понеділок, 27 травня 2024 року. Пропозиції від учасників прийматимуть до 21:00 11 червня 2024 року. Аукціон призначений на 12 червня цього року.

Роботи на мосту виконуватимуть до кінця 2026 року.


За умовами технічного завдання, переможець конкурсу має відреставрувати перехід з пристосуванням проїздів. Для цього змонтують плавучий причал для будівельного майданчика та пірс для роботи крана. На час робіт змінять систему дорожнього руху у зоні мосту.

Компанія, яка займатиметься підсиленням мосту, повинна мати необхідну техніку. Компанія-підрядник має влаштувати палі та оголовки (конструкційний елемент, який застосовується для прокладання трубопроводів – ред.) та змонтувати опорні конструкції. Також на металоконструкції повинні нанести антикорозійне покриття. Під час робіт знімуть покриття асфальту і тротуару та улаштують нові покриття, а в останню чергу засіють грунт новими газонами. Все мають завершити до кінця 2026 року.

«Для естакади метро загрози немає, є проблеми з автопроїздами. Будемо підсилювати міст знизу. Під час робіт звужуватимемо смуги, перекидатимемо рух з однієї сторони на іншу, але перекривати повністю не будемо», — казав директор департаменту транспортної інфраструктури Київради Руслан Кандибор у коментарі "Економічній правді".

За його словами, на роботу метрополітену виконання робіт на мосту не вплине. "Червона" гілка метро працюватиме в штатному режимі.

Раніше повідомлялось: Найближчим часом планують почати ремонтувати міст Метро