Київ першим в Україні запустив сервіс «Портал Захисників та Захисниць». Портал працює в режимі бета-версії. Комплексний портал, розроблений за дорученням мера Києва Віталія Кличка, забезпечуватиме прямий доступ до всіх послуг, гарантованих містом киянам-Захисникам та киянкам-Захисницям, а також їхнім родинам та родинам загиблих. Про це повідомляє КМДА.

«Цей інноваційний сервіс спростить багато процесів для киян-Захисників та киянок-Захисниць, а також їхніх родин і родин загиблих. Одна з основних проблем, з якою вони стикаються, – розпорошеність інформації про їхні права та можливості. Послуг, пільг та додаткових гарантій – насправді багато, але все – у різних структур»

«Портал працює за принципом «єдиного вікна». Зараз на порталі вже представлені понад 40 різноманітних послуг. Серед них соціальні, медичні, освітні та інші послуги. Перші 10 послуг вже можна оформити онлайн. Надалі ці переліки доповнюватимуться. Людина реєструється, проходить верифікацію й у своєму особистому кабінеті бачить, які міські послуги можна отримати»

Наразі портал працює в режимі бета-версії та доступний за посиланням.