Про це розповів техдиректор "Центренерго" Євгеній Гаркавий.

Він наголосив на тому що після цьогорічний весняних обстрілів діяльність виробника е/е повністю зупинено, компанія наразі не виробляє ні електричну, ні теплову енергію.

"На сьогодні 100% генерації наших електростанцій зруйновані. Ракетні атаки ворога, яких ми зазнали цієї весни були надмасивні та в рази більші ніж всі разом взяті за попередні рази", - заявив Гаркавий.

Російські обстріли призвели до знищення дороговартісного основного та допоміжного обладнання, такого як турбіни, генератори, трансформатори. Водночас попередні удари агресора були біль хаотичними та націленим на задання ушкоджень, а на на повне знищення.

За оцінкою Гаркавого, найдорожчими серед ураженого обладнання є генератори - "майже півмільярда гривень". Далі у рейтингу - трансформатори, ціна яких становить близько 200 млн грн.

"Ми ще до кінця не розуміємо масштабів руйнувань. Першочергова задача - розібрати завали, зберегти наших фахівців і продовжувати працювати далі", - зазначив він.

Попередня оцінка показує, що на розбір завалів піде ще півтора-два місяці.

"Завали дійсно масивні. Це сотні, навіть тисячі тонн бетону, який потрібно прибрати, причому максимально зберігши вціліле обладнання", - зауважив представник керівництва "Центренерго".

Раніше повідомлялось: рф вдарила по Трипільській ТЕС п'ятьма ракетами Х-69