Про це йдеться у повідомленні КМДА.

«Створюємо їх для того, щоб забезпечити більше місць для відпочинку в місті та повернути тротуари пішоходам. У Києві парклети вже можна побачити в Шевченківському районі столиці. Незабаром вони з’являться в кожному районі Києва. Важливо, що виготовлення та облаштування парклетів відбувається власними силами районних КП УЗН – без залучення додаткових бюджетних коштів»

За інформацією КМДА, така ініціатива виникла на запит киян. Парклети встановлюють там, де до цього розташовувалися мафи або у місцях, де регулярно незаконно паркують автомобілі.

Довідково.

Перший парклет з’явився у 2005 році в Сан-Франциско (США) як метод боротьби із засиллям автомобілів у місті. Міські активісти в якості експерименту встановили на парковці лавки і вазони з квітами. Нове місце для відпочинку набрало великої популярності, і парклети почали зʼявлятись в інших містах США та Європи. Сьогодні парклети часто входять до офіційних міських програм озеленення. Їх встановлюють там, де важливо обмежити хаотичне паркування або створити додатковий громадській простір.

Раніше Хрещатик повідомляв: У Києві працюють над тим, аби сквери та парки біля лікарень стали якомога більш безбар'єрними