Про це повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у Фейсбуці.

"Сьогодні, 5 квітня 2024 року, після тяжкої тривалої хвороби у віці 65 років у Києві померла відома кримськотатарська журналістка Гульнара Курталієва"

Гульнара працювала журналісткою кримськотатарської газети «Авдет» - друкованого органу Організації кримськотатарського національного руху (ОКНР) з дня її заснування, 15 червня 1990 року. Пізніше Гульнара Курталієва довгі роки була власним кореспондентом Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ».

"Від імені Меджлісу кримськотатарського народу та себе особисто висловлюю глибокі співчуття доньці Гульнари - Інаєт, рідним та друзям Гульнари Курталієвої у зв’язку з непоправною втратою"

Колектив Укрінформу також висловлює глибокі співчуття доньці, рідним та друзям Гульнари. За словами головного редактора регіональної редакції Ольги Коростельової, життя Гульнари – суцільний іспит та служіння своєму народу та родині.

В сумнозвісні сталінські часи її предків було депортовано, багато хто помер під час довгої дороги. Хату в Криму віддали російським загарбникам, і Гульнара з сестрами змогла побачити її (лише побачити, та не оселитися) вже після того, як Україна дала змогу кримським татарам повернутися на Батьківщину. Та жити вільно на своїй землі довго не довелося, тож після окупації півострова вона з донькою змушена була переїхати в Київ, а з початком повномасштабної війни - за кордон. Проте вона мужньо витримувала все, що випало на її долю.

Пам’ятаймо її – світлу, порядну, цілеспрямовану і неймовірно сильну людину Гульнару Куртаджіївну Курталієву.

Похорон відбудеться 6 квітня. Церемонія прощання розпочнеться о 13:00 в мечеті села Чайки Київської області, за адресою с. Чайки вул. Винниченка, 7.