«Ой, дивіться, свиня на повідку!» — такими вигуками зазвичай випадкові перехожі зустрічають киянку Ірину Георгіївну, яка двічі на день вигулює свою домашню улюбленицю — 80-кілограмову свинку Марго. Про це розповідає Вечірній Київ.

Історія, як свинка з’явилася у столичній квартирі, проста. 12 років тому пані Ірині дали маленьке поросятко в’єтнамської породи, щоб погралися діти. Але Марго так припала всім до душі, що потім з нею вже не могли розлучитися.

«Воно було таким маленьким, потішним, ніжки були розміром, як мій палець-мізинчик. Запевняли, що це порода — міні і свинка великою не виросте. Тому і залишили собі», — розповідає пані Ірина.

Але Маргоша несподівано виросла до 80 кілограмів. Проте господарі вже не уявляли без неї свого життя.

«Вона така смішна. Буває, ходить шукає мене по кімнатах, кличе: „Мам, мам“. А коли знайде, то так радіє. Лагідна, вихована, знає команди — сидіти, лежати, стояти», — каже Ірина Георгіївна.

За слухняність свинка отримує сухарики, але її улюблені ласощі — апельсини та банани. Омивають господарі Маргошу вологими серветками. Що цікаво, запаху свині від неї не чути. Їсть свинка небагато — всього півмисочки на день. Це — свіжоприготовані овочі та каші.

Спальне місце Марго

Двічі на день свинку виводять на прогулянку. Господиня радить близько до тварини не підходити, бо вона може вкусити. «Вона мене охороняє і квартиру охороняє краще за собаку», — каже власниця тварини.

Для Марго вдома на підлозі зробили окреме спальне місце, а іноді свиня займає і диван.

Сусіди кажуть, що навіть не відчувають, що поруч з ними в квартирі живе домашня тварина. До того ж, справляє фізіологічні потреби свинка тільки на вулиці, де за Марго прибирають власники.

Господарка називає свою улюбленицю — «котиком», «дівчинкою», «нашим 80-кілограмовим щастям» і сподівається, що Марго радуватиме їх ще довго. Адже в’єтнамські свині живуть до 18 років.

Раніше Хрещатик показував відео, як цю тварину вигулюють.

Популярні новини зараз

Планували операцію, однак чоловік відмовившись та вийшовши на вулицю ледь не загинув — що сталось у Києві?

У Києві терміново розпочинається евакуація двох лікарень, одна з яких дитяча — КМДА

Вбитий у київському фунікулері хлопець був учнем 10-го класу та займався футболом

У Дарницькому районі Києва освятили новий храм ПЦУ

Показати ще