Як розповіли у Київській міській прокуратурі, засуджені неодноразово відбували покарання за крадіжки. Після звільнення прибули до Києва у пошуках легких заробітків, а саме — вчинення крадіжок та грабежів.

Свій новий кримінальний шлях розпочали з Солом’янського району. Чоловіків зацікавив приватний будинок, власників якого не було вдома. Один із злочинців переліз через паркан та віджав вікно на першому поверсі.

Пробравшись усередину крадій склав у сумку все, що можна було легко продати — золоті прикраси, комп’ютер, одяг та взуття. Його спільник у цей час стояв на вулиці «на шухері».

Через тиждень злочинці вже у Дніпровському районі побачили на зупинці громадського транспорту чоловіка на милицях з явними ознаками інвалідності (відсутня частина черепа), який намагався викликати таксі. Один із рецидивістів вихопив телефон, після чого грабіжники втекли.

Як з’ясувалось, постраждалий повертався з лікарні й все, що мав при собі — це телефон та 50 гривень на дорогу додому, які у нього теж відібрали. Поліцейські розшукали та затримали злочинців.

Раніше повідомлялось: 55-річного чоловіка засудили довічно через вбивство двох киянок з особливою жорстокістю та заволодіння їх майном