В урочистих заходах взяли участь командування Нацгвардії, представники Київської міської державної адміністрації, Солом’янської РДА, рідні, друзі та побратими загиблих військовослужбовців, ветерани.

«Шановні родини загиблих, побратими, шановні присутні. У цей надскладний час особовий склад Національної гвардії дає гідну відсіч російському агресору, але, на жаль, гинуть найкращі сини України. Наш святий обов’язок пам’ятати ім’я кожного загиблого воїна та вшановувати їхню пам’ять. Меморіал «Вічна слава загиблим героям» символізує шану нашим захисникам і нагадує нам про необхідність продовжувати боротьбу за нашу незалежність та територіальну цілісність. Командування Національної гвардії України пам’ятає кожного, хто віддав своє життя за Україну та схиляє голови перед родинами загиблих. Це спільна втрата для нас. Ми завжди будемо підтримувати сім’ї загиблих, бо ми є однією спільною родиною» тимчасово виконуючий обов’язки заступника командувача по роботі з особовим складом полковник Валентин Острижний

Після урочистого відкриття меморіалу полковник Валентин Острижний вручив близьким загиблих державні та відомчі нагороди. Присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіалу «Вічна слава загиблим Героям».

Читайте також: У Києві відкрили незвичну скульптуру на честь загиблого воїна-добровольця