Джерело: Бучанська міська рада.

Заступник Бучанського міського голови Дмитро Чейчук та начальниця відділу міжнародних зв‘язків і співробітництва Катерина Денисенко зустріли близько 30 очільників найбільш постраждалих громад України, які прибули, щоб перейняти досвід відбудови після окупації.

Гості побували у храмі Святого Апостола Андрія Первозванного, де на власні очі побачили фотосвідчення воєнних злочинів, скоєних рашистами у лютому-березні 2022 року.

Делегати також відвідали квартал Нова Буча, де оцінили результати відновлення половини секції житлового будинку, який росіяни знищили авіаударом під час окупації.

Наступна локація – вулиця Вокзальна. Заступник Бучанського міського голови Дмитро Чейчук розповів про всі етапи відбудови: підготовку, організацію та залучення міжнародних проєктів. А також поділився труднощами, з якими довелося стикнутися, та шляхи їх вирішення.

Ми вже маємо певний досвід у відновленні громади після воєнних дій, тому з радістю поділимося ним і консультаційно підтримаємо цей процес.

Візит відбувся у рамках Секції Асоціації міст України з розвитку деокупованих та тимчасово окупованих громад.

Читайте також: До Бучі, що на Київщині, завітали іноземні меценати, що допомагають Україні — побачили на власні очі злочини росіян