Про це повідомив столичний активіст Дмитро Перов.

Проте, додав він, поряд з історичною будівлею вже почали заливати новий бетонний моноліт, що негативно на неї впливає. Перов зазначив, що будівництво в цьому місці є неможливим без проєкту збереження пам’ятки, оскільки забудовник підписав відповідний меморандум з Департаментом охорони культурної спадщини КМДА.

Перов розповів, що на пам’ятку вже уклали охоронний договір, проте проєкту відновлення будівлі ще немає. Тож поновлення робіт на локації викликало занепокоєння.

Підрядна організація пообіцяла призупинити роботи з нового будівництва до завершення проєкту реставрації. Також — законсервувати нижній поверх пам’ятки від потрапляння сторонніх осіб.

ДОВІДКА. “Будинок з мухами” (Інша назва - "будинок з комахами") знаходиться на вулиці Володимирській, 93. Триповерхова садиба була збудована наприкінці ХІХ століття та належала Марії Станіславській. Особливістю будівлі є ліпні зображення рослин та комах у стилі модерн на її фасаді.

У квітні 2023 року у “Будинку з комахами” розпочались несанкціоновані роботи під виглядом капітального ремонту. За словами активістів, будинок вкотре намагалися знести. У травні поліція відкрила кримінальне провадження за фактом умисного пошкодження та руйнування історичної споруди.

Раніше повідомлялось: Історичний Будинок з мухами буде збережено — Департамент підписам меморандум із забудовником