Можливість анонсували на сторінці проєкту.

Другий етап програми сфокусується на підтримці STEM-напрямку – орієнтовно 60% всього бюджету буде спрямовано на гранти для науковців-новаторів, зокрема талановитих інженерів, яскравих математиків, біотехнологів і хіміків.

40% спрямують на підтримку талантів в інших сферах – діячів культури, бізнесу, громадського сектору, креативників.

«Мета гранту: дати людині фінансовий тил, аби вона могла зосередитись на власному розвитку, реалізації проєктів і ідей навіть під час війни. Ми хочемо, щоб таланти залишалися в Україні та з Україною»

Talents For Ukraine – грантова програма, яка за допомогою міжнародних благодійників робить внесок у майбутнє України, підтримуючи її таланти. Програма унікальна: вона не потребує ані бізнес-планів від учасників, ані звітування про витрачені кошти. Загальний бюджет другого етапу програми – $1 000 000, розмір гранту визначається індивідуально членами журі та у середньому складе $5 000.

У другому етапі особлива увага приділятиметься STEM-напрямку, щоб підтримати талановитих науковців, математиків, інженерів, фізиків та айтівців.

Подати заявку може кожен, незалежно від віку, статі чи минулих досягнень. Щоб податись на грант, необхідно заповнити аплікаційну форму на сайті 150.foundation.kse.ua та додати мотиваційний лист.

Прийняття заявок здійснюватиметься до вичерпання програмного бюджету.

Минулого року переможцями програми стали 150 українців. Найбільше з них зі сфери культури та творчості – 44%, науки та технологій – 24%. 15% переможців – правозахисники, громадські діячі, лікарі, спортсмени. Освітяни склали 11% переможців, екологи та зоозахисники – 6%.